IPTV perniagaan pembangunan mod

- May 06, 2016 -

Menurut gabungan tiga rangkaian berkaitan Polisi menyediakan, penyiaran industri dan industri telekomunikasi kerjasama dijalankan perniagaan IPTV proses di, dalam penyiaran sistem dalaman secara beransur-ansur membentuk "disatukan sistem, dan skema tahap dua" sistem kawalan penyiaran, dalam industri penyiaran dan industri telekomunikasi antara membentuk mempunyai "penyiaran kerjasama yang dipimpin, dan biasa" mod operasi, wajar kedua-dua tahap penyiaran institusi dan industri penyiaran dan telekomunikasi kepentingan keseluruhan. Agensi-agensi pusat radio dan televisyen, penyiaran tempatan dan pengendali telekomunikasi berdasarkan mereka perniagaan utama dan sumber, promosi bersama pembangunan perniagaan IPTV dan lanjutan. Kerana daripada awal Februari 2013, CNTV telah bekerja dengan Yunnan, Sichuan, Hunan, Shenzhen, Hebei, Liaoning, Shandong, Beijing, Jiangsu dan 9 platform serantau pengendali, syarikat telekomunikasi IPTV perniagaan telah ditandatangani perjanjian kerjasama tiga pihak yang ingin menerokai pembangunan perniagaan IPTV mod selaras dengan syarat-syarat Cina.

Selaras dengan model pembangunan perniagaan, peserta-peserta yang aktif mempromosi perniagaan berkaitan perkembangan. Sementara itu, bukan sahaja dengan tradisional TV penyiaran, Perkhidmatan IPTV dan VOD, integrasi dengan aplikasi Internet dan komunikasi, emphasizing precision komunikasi interaksi dan boleh memenuhi peningkatan permintaan untuk hiburan rumah dan budaya. Dalam tahun-tahun kebelakangan, IPTV pengguna telah meningkat dengan skala. Penghujung 2010, pengguna China IPTV kira-kira $ 3 juta; akhir 2011, triple perintis pengguna percubaan komersial kepada kira-kira 3.5 juta isi rumah pada Ogos 2012, pelanggan IPTV negara mencapai 19 juta unit, menurut Statistik dari penstriman media, menjelang akhir 2012, negara IPTV pelanggan untuk mencapai 23 juta isi rumah, berbanding dengan peningkatan lebih besar. 2013 1 Mei, saya kenaikan bersih pengguna perniagaan IPTV 3.108 juta, peningkatan sebanyak 46.4% kepada 24.851 juta.


Sepasang:H. 264 IPTV pengekod, HDMI pengekod IPTV, IPTV strim pengekod Rfc2047 tidak Col7101h Seterusnya:Pembangunan yang progresif dalam industri IPTV